Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Видання

Для більшості людей музей – це екскурсії, знайомство з експозицією, та це аж ніяк не вся робота музейників. І для наших гостей часто стає великим відкриттям, що їх провідниками Домом Франка стають наукові працівники. Вочевидь, нам вдається руйнувати стереотип про науковців-книжкових хробаків, а також успішно поєднувати екскурсійну роботу з науковою і не тільки.

А Дім Франка має чим похвалитися. З 2000 року в Музеї виходить науковий вісник, у випусках якого можна знайти актуальні франкознавчі дослідження, рецензії на статті й художні тексти сучасних авторів, спогади про Музей та його патрона тощо. Від 2017-го “Науковий вісник Національного музею Івана Франка у Львові” почав виходити в оновленому візуальному та тематичному наповненні. Також від 2017 року розпочалася й регулярно поповнюється видавнича серія “Бібліотека Дому Франка”, в якій запропоновано книги для читачів різного віку.

Для тих, хто не цурається читання онлайн, рекомендуємо чудовий франкознавчий ресурс “Франко:Наживо”, авторський проєкт Наталі й Богдана Тихолозів.

Серія «Бібліотека Дому Франка»

Видавнича серія «Бібліотека Дому Франка» – це інтелектуальний доробок працівників Дому Франка та їхніх партнерів, який започаткували у 2017 році. Відтоді вона щороку поповнюється новими виданнями. У «Бібліотеці Дому Франка» кожен може знайти щось для себе. Науковці та освітяни – нові монографічні студії вчених-франкознавців, любителі мандрів – путівники та подорожню літературу, діти – улюблені Франкові казки, поціновувачі мистецтва – вишукані каталоги виставок, а іноземні гості – літературу про Франка англійською та німецькою мовами. На нашому сайті ви можете познайомитися зі змістом та прев’ю книг.

Науковий вісник національного музею Івана Франка у Львові

«Науковий вісник національного музею Івана Франка у Львові» – це збірник франкознавчих студій, який започатковано ще у 2000 році. У 2017 році зроблено ребрендинг «Наукового вісника», який тепер виходить у новій естетично покращеній формі з кольоровими ілюстраціями. Також розширено спектр жанрів і тем збірника та коло його авторів. Ми удоступнюємо «Науковий вісник» в електронному варіанті, аби науковцям було зручно працювати з ним. Ви можете безоплатно завантажити будь-яку зі статей «Наукового вісника» в зручному PDF-форматі.